Forrige mandag var første kvelden på kurset og det var  mye innføring og teori.  Spesialsøk går i korte trekk ut på å lære hunden å lukte seg fram til små molekyler av en duft vi ønsker den skal søke. Dette er måten de lærer inn narkohunder osv. De har nå et prosjekt gående med pasienter som har lungekreft. Veldig spennende.

Første kveld ble hundene introdusert i å gå opp på bord og bli kjent med boksen vi skal jobbe i. Boksen er ca. 1×1 mtr. med hull til 6 bokser. Etterhvert er det ønsket lukt i 1  boks som vi belønner for og uønsket lukt i de andre.  Det er fastmontert klikker og en renne hvor vi slipper godbit i det øyeblikket snuta til hunden er på vei til riktig boks. Timing er utrolig viktig. 1 gruppe jobbet inne med søkemaskninen og 1 gruppe ute med sitt, bli og kontakt.  Gikk kjempefint første kvelden.

Kveld 2.
For Muffin som er litt på tuppa kan man si, er det å måtte vente på tur i et rom fullt av hundeutstyr, godbiter, mennesker og andre hunder litt av et stressmoment…… Begrepet sitte rolig fikk en ny betydning.
Utrolig fin miljøtrening dette her 🙂  bortsett fra at jeg lot meg stresse av at Muffin var stressa……er ikke vant til det.  Det gikk bedre etterhvert.
 
Vi er 3 ekvipasjer på hver gruppe så det blir mye jobbing de 3 timene vi er der. Vi hadde 3 økter på bordet med søk og med en hyperstressa Muffin fikk jeg både opp og nedturer hvor hun søkte, virret rundt fordi instruktøren er jo mann….. litt skummelt det må vite, hun snuste/søkte litt og virret litt til. Siste økta byttet Arild og jeg plass og da sa det litt pling og plutselig datt ting litt på plass og fikk vi  inn noen fine fulltreffere med belønning 🙂 han er jo bedre med timingen også for han kan jo det her.

Puuhh vet ikke hvem som var mest sliten i hodet da vi dro hjem, men jeg hadde ikke sovet pauser i bilen så det var nok meg…..

Vi fikk med pads som vi skal samle lukt på 4 personer + at vi skal ha med et nyvasket nøkkelknippe til neste gang. Spennende 🙂