Siden jeg nå sitter her i sofaen med benet høyt kan jeg skrive litt. Det skjer ikke stort her om dagen. Det har vært en litt trist jul med nyoperert tå….. ingen gode turer i jula, men sånne ting som små operasjoner passer jo aldri, egentlig fint at det er -20 ute for da må man holde seg innendørs uansett. Jeg håper at resulatet gjør at jeg slipper å ha vodt på turer og trening fremover.  Med vondt skal vondt fordrives.
Igår var en aktiv dag, var på jobb og hadde besøk på kvelden. Besøket laget mat, men litt rydding osv. trengtes og jeg følte meg en kort periode ganske bra, kunne gå vanlig liksom… helt til det skrek i tåa… 😦 men Stine kom å laget julens så langt beste måltid 🙂 wok med deilig smak 🙂 I morgen er jeg invitert på gås og det gleder jeg meg til! Jepp, det er helt riktig  – julemat er ikke min favoritt, bortsett fra torsk, det er det jo noen som har i julen og det nydelig hele året. Nå hadde jeg tenkt å lage en liten kavalkade over 2009, men først må jeg dele en annen veldig god mat-ting jeg har lært i julen. Ikke bare er det godt, men det kan spises uten dårlig samvittighet – hjemmelaget knekkebrød 🙂 Oppskriften fikk jeg av svigermoren til Bernt, broren min. Den familien er usedvanlig glad i mat, kaker og vin, han har vært heldig med svigerfamilie min kjære bror 🙂 alltid mye latter i familieselskapene.
Liv’s knekkebrød :
2 dl store havregryn, 2 dl. sammalt spelt eller grovmalt rug, 3,5 dl. havrekli (det går med kruska også), 1 dl linfrø, 2,5 dl sesamfrø, 2,5 dl. solsikkefrø, 2 ts. salt, 7 dl. vann. Rør sammen og la det svelle ca 20 min. Klappes jevnt og tynt utover 2 stekeplater med bakepapir. Rute opp i passende biter før steking. Stekes med varmluft  180 grader 40-50 min. (til gyldenbrune)
Obs: slipp ut damp innimellom under stekeperioden. 
Resultat: Steike godt !

Nei, blir ingen kavalkade her kjenner jeg, vil se fremover – gleder meg til nytt og aktivt år 🙂 Kavalkaden kan forøvrig leses i gamle blogginnlegg, og jeg er ikke glad i repriser.

Muffin har sjekket alle sporene i hagen flere ganger om dagen, og med litt hjelp av noen godbiter blir det lange søk i den lille hagen vår 🙂 Solo klarte forresten å få meg ut på tur forrige kvelden, klarte 200 mtr før jeg måtte snu, men det er en start.

Solo etter et søk i snøen.

Riktig Godt Nytt År !!