Nå har det gått et døgn og roen har etterhvert senket seg.  Solo går seg til og alle valpene har økt i vekt siden i de ble født. 3 av de har hatt  litt diare, men det ser ut til å gå seg til nå. Var vel bare magen som skulle lære å kjenne morsmelken kanskje.  Kari har oppdatert sin hjemmeside – se  her  🙂

Valpefodsel 25.6.09

Under kommer en liten dagbok fra fødselen:

Valpefodsel 25.6.09 023

De drøyde og det drøyde med valpene til Solo. Da jeg la meg natt til i går, var jeg nesten sikker på at vi måtte dra å ta keisersnitt morgenen etter, men jeg skjønte etterhvert at her var det ting på gang. Solo begynte endelig å presse ved 24 tiden. Da klokka var 2.28, gikk vannet. Kl. 4.33 ringte jeg vetrinær og spurte hva gjør jeg nå, Solo presser men det skjer ingenting. Mens jeg snakker med vetn. så begynner Solo å presse skikkelig og kl. 4.40 ble den første tispa født. Hun veide 242 gram full av krutt fra første øyeblikk
Valpefodsel 25.6.09 003
Øyeblikket da Solo oppdaget den første valpen sin var stort. Hvis noe skal beskrive det øyeblikket må det være som «lyn fra klar himmel» eller noe sånt – det var helt utrolig 🙂 Virket som om alt annet i hele verden sluttet å eksistere. for henne. Men nå fikk vi det etterhvert travelt.

Valp nr. 2 Hann nr. 1 – veide 249 gram og kom 5.30 og var litt slapp når han kom ut, og det surklet i han, men han kom seg fort.
Valpefodsel 25.6.09 006

Valp nr. 3 tispe nr. 2 kom 29 minutter etter den forrige kl. 5.59 og veide225 gram
Valpefodsel 25.6.09 007

8 minutter etterpå kom den største gutten han veide 274 gram.
Valpefodsel 25.6.09 009

Valp nr. 5 en gutt ble født 6.25, han veide 237 gram og jeg måtte jobbe for å få liv i han. Det var vel derfor jeg aldri fikk tatt noe fødselsbilde av han. Nå ville Solo ut å lufte seg, drakk litt vann og la seg til med valpene.

Spennenende å se om det kom fler, for hun hadde rykninger der hun lå. Litt senere kom det plutselig en tispevalp til, men den var livløs 😦 jeg klarte ikke å få liv i den. Trist!

Alle valpene fant veien til spenene og var grådige med en gang bortsett fra den siste hannen, han var ikke så ivrig på maten, men i løpet av dagen i går så hang han på han også så det ut til, men utover kvelden ble han slapp, og jeg la han stadig vekk bort til de andre for han lå litt for seg selv.  Jeg prøvde med tilskudd og han reagerte på det, men han ved 22 tiden i går kveld, var han livløs – stakkars liten.

Nå er det 4 sultne grådige små valper som vokser så det knaker i kassa til Solo og dem skal vi kose oss med fremover 🙂 

Valpefodsel 25.6.09 001