Dette sporkurset har jeg gledet meg lenge til ! Dagen startet med en skyfri himmel og det ble en perfekt dag i skogen. Vi var 6 ekvipasjer som møttes kl.10 hos Rigmor Schau – Fantin Hund og Hobby i Vestby. Vi skulle teste hunden på spor for første gang. Rigmor startet med litt teori før det bar ut i skogen med blod, skanker og merkebånd. Før jeg gikk avgårde gikk jeg bort til bilen for la Solo lukte på skanken. Det er jo den som ligger ved sporslutt – hun snuste på den og ville ta den med inn i buret. Vi la hvert vårt spor på ca. 100 mtr. Legge spor er ikke bare bare – mye å tenke på: merkebånd, bøtte med blod, blodstav, skank og i tillegg skal man gå å telle skritt og legge sporet ganske rett fram. Rigmor anbefalte å merke sporet først – og det gjorde jeg, men da jeg skulle legge blod klarte jeg å gå på andre siden av et tre. Så jeg merket meg treet og nevnte det for Rigmor etterpå i tilfelle Solo skulle få problem der.

Så var det tilbake til lunsj og teori mens sporet ble 2 – 2,5 timer gammelt. Ca. kl. 14.00 bar det til skogs igjen med hunder. Solo var hund nr. 2 som skulle til pers.  Det gikk veldig bra. Hun formelig dyttet nesa ned i oppsparkstedet og snuste inn blodlunkta – jeg ba henne «gå spor» og hun snuste seg av gårde. Hele sporet uten opphold. Veldig spornøye og i fint tempo. Ved treet hvor jeg hadde gått på begge sider valgte hun uten nøling den riktige siden og fortsatte til sporslutt – og fant skanken – det tok et øyeblikk før hun forsto at det var den hun skulle finne – for den har jo rådyrlukt, men den var stemplet med blod og jeg opplevde det øyeblikket  som en sakte film – hun ble først litt forundret over skanken, så «våknet vildyret» og hun tok skanken og bar den rundt kjempestolt 🙂  Kan tro jeg var stolt over den lille hunden min 🙂 og det forsto hun.

Man blir sliten av å gå spor og Solo sov i lyngen mens vi ventet på at de andre skulle bli ferdig.


Standplass – 6 hunder av 5 forskjellige raser var det på kurset: 1 dachs, 2 engelske springere, 1 drever, 1 grifon og Solo.

Nå er det bare å glede seg til neste søndag og håpe på like fint vær !