Var på gruppe med Aileen og Kari F. ikveld og det ble masse tid til å trene. Eddie hadde delt banen på tvers i går og han hadde laget 2 kombinasjoner med lang avstand mellom hindrene. I første kombinasjon konsentrerte jeg meg om:
– Lang avstand fra mønet til røret hvor det sto et hopp veldig naturlig til som de ikke skulle ta. Det gikk forbausende fint – gikk tett på henne og hun bremset nok en anelse før røret fordi jeg holdt henne, men så fort jeg ga kommando føk hun inn i røret.
– Presset bakfra over hopp, rundt neste hopp og mellom de 2 tilbake. Dette var en situasjon hvor snurr ikke var god løsning p.g.a. hoppet de kom fra. Nå når jeg sitter her å skriver kommer jeg på at jeg glemte å teste blind cross – det skulle jeg ha gjort. Testet flere ganger og ba om hjelp av Kari F og jeg endte opp med å bruke ballen aktivt for å få henne til å skyte fart ut av svingen.
– Mønefeltet. Testet flere ganger og når jeg ligger i bak-kant går hun mye raskere ned enn ellers.

I kombinasjon 2 var det laaange avstander.
– 3 hopp rett fram og i bue på skrått til høyre inn i slalåm. Ville gå på innsiden først, men da hoppet Solo rett frem istedet for å gå i slalåmen. Gikk på venstresiden og skøv henne inn – og det gikk fint siden hun hadde så fin framdrift at hun fikk en naturlig bue inn i inngangen.
– Feil rørinngang – Kari F. fikk vist meg hvordan kroppen min peker tydelig inn i den inngangen jeg ikke ville Solo skulle ta. Hi hi – ble nesten lattermild da jeg så hvor fint hun fulgte meg bare jeg fikk snudd meg litt…… hmmm når skal jeg lære dette da.
– Krav: I slutten av kombinasjonen var det en fin framsending i svak bue m/4 hopp – og jeg la ut ballen da vi startet for at hun skulle få fremsending inn i mål. MEN, vi skulle ha en hoppkombinasjon først uten å ta ballen -noe som skapte en stor utfordring – Solo løp i mål og jeg sto fremoverbøyd etter henne….. Kari F. stilte seg opp så hun kunne snappe ballen og Solo måtte snu å komme til meg. De første 2 gangene stoppet hun før hun kom, men så så gikk det bedre. Da hun endelig fikk gå i mål til ballen, gikk hun så det suste men da tok hun ikke ballen….. Avsluttet med en motivasjonsrunde til ballen og da gikk det så det fint.
– Slalåm. For å rekke forbi hoppet etter slalåmen var det en fordel å gå tidlig, Solo er ikke helt klar for det enda. Så helt til slutt testet jeg hvor langt unna henne jeg kan gå og etter noen ganger ble det ca. 1,5 meter en avstand som gikk fint på begge sider. Hun er  avhengig av at jeg jobber godt på den avstanden – og hun storkoser seg når vi trener slalåmen.  Etter at vi terpet litt avstand gikk det veldig fint at jeg gikk tidlig fra for å rekke over til hoppehinderet.

Veldig fin trening hvor jeg følte at jeg fikk jobbe skikkelig og stilte krav til Solo. Hun sov veldig godt da vi kom hjem 🙂